‘Sorry aan iedereen die in de file gestaan heeft vanmorgen’

Honderden werknemers kwamen woensdagochtend te laat op hun werk, 200 mensen misten hun vlucht op Zaventem en kostte het tijdverlies de Belgische economie 1,5 miljoen euro. Allemaal omdat de Brusselse buitenring versperd was door een gekantelde vrachtwagen vol pladijs. ‘Ik wil mijn excuses aanbieden aan al wie in de file gestaan heeft. Ik snap dat dat heel vervelend is’, zegt de werkgever van de vrachtwagenchauffeur.

Woensdagochtend kantelde een vrachtwagen, geladen met 21 ton vis, op de Brusselse Buitenring in Zaventem. De lading vis lag verspreid over heel de rijweg, waardoor alle rijstroken versperd waren. De gevolgen waren enorm: in beide richtingen stond een immense file en honderden automobilisten kwamen te laat aan op hun bestemming. Daarom wil het transportbedrijf zich excuseren bij iedereen die woensdag in file stond. ‘Ik snap dat dat heel vervelend is’, vertelt de zaakvoerder van het transportbedrijf dat de vis vervoerde, ‘maar we konden er niets aan doen. Onze chauffeur is beginnen slingeren toen hij probeerde om een bestelwagen te ontwijken die hem de pas afsneed. Hij heeft daarbij de berm geraakt en is daardoor gekanteld’, aldus John Driege van het transportbedrijf.

De chauffeur raakte zelf bovendien gewond bij het ongeval: hij werd geraakt aan de ribben en brak zijn elleboog. ‘Maar als je ziet wat de schade is, had het veel erger kunnen zijn. De vrachtwagen is perte totale.’