Manchester United is er dan toch in geslaagd om zich te kwalificeren voor de kwartfinale van de Champions League. De Engelse landskampioen won in eigen huis met 3-0 tegen het Griekse Olympiakos en veegt zo de 2-0-nederlaag uit de heenmatch weg. Robin van Persie scoorde alle drie goals voor United, maar werd afgevoerd op een draagberrie. Fellaini mocht pas in de blessuretijd invallen voor de Nederlander. United-trainer Moyes kan weer net iets rustiger ademhalen. De Engelsen kwamen zwaar onder druk in de slotfase, maar de uitstekende doelman De Gea hield stand.

‘De oude man neemt de ploeg weer bij de hand’, tweette voormalig Manchester United doelman Edwin van der Sar. Het oudje, dat is Ryan Giggs. Om zijn eigen hachje te redden, koos manager David Moyes immers voor de 40-jarige dribbelaar op het middenveld en die toonde zich tegen Olympiakos de ideale draaischijf.

Eigenlijk greep Moyes zoveel mogelijk terug naar de ploeg waarmee zijn voorganger Alex Ferguson succesvol was, en dat is geen goed nieuws voor de Belgen Marouane Fellaini en Adnan Januzaj. Big Fella betaalde het gelag voor zijn zwakke prestatie van dit weekend tegen Liverpool, toen zijn ploeg met 0-3 verloor. Toen vormde de Rode Duivel allesbehalve een schakel tussen het middenveld en de aanval en kon hij niet infiltreren.

Dirigeren deed Giggs gisteren wel. Na 18 minuten verstuurde hij een voorzet richting Rooney en die kopte meteen op de paal. Man United gaf niet op en toen Holebas Van Persie neerduwde in de zestien, kwam er een penalty. Doelman Roberto had geen verhaal tegen de elfmeter van Van Persie.

Doelman De Gea pakte wel nog uit met twee supersaves, maar in de blessuretijd bood Rooney Van Persie de 2-0 aan. De stunt werd vervolledigd in de tweede helft toen Van Persie zijn hattrick voltooide via een vrije trap. Old Trafford was eindelijk weer het Theatre of Dreams, want Man United haalde bibberend het einde. Olympiakos had nog vijf open doelkansen, maar kwam niet tot scoren.

Hoogtepunten

15' Campbell werkt zich met een heerlijke (sleep)beweging voorbij Jones en legt terug. Perez lijkt te gaan scoren maar jaagt de wenkende kans hoog over.

18' Pech voor de Mancunians. Roberto kan nog net de kopbal van Rooney licht afraken, de poging strandt op de lat.

23' Verre bal richting van Persie. De Nederlander voelt Holebas in zijn rug. De linksachter duwt hem neer in de zestien, Kuipers wijst naar de stip. Robin van Persie scoort voor Manchester United.

40' De Gea houdt Utd tot twee keer recht. De Spanjaard heeft twee knappe reflexen in huis. Eerst op een kopbal van Fuster, vervolgens op de rebound van Dominguez die hij onschadelijk maakt met zijn been.

45' Robin van Persie scoort voor Manchester United. Alles is te herdoen. Op een ideaal moment verdubbelt United de voorsprong. Rooney controleert een lange bal. Hij legt de bal ideaal tot in de loop van van Persie, die Roberto van dichtbij kansloos laat: 2-0.

52'  Hattrick voor van Persie! De spits borstelt een vrije trap over de muur, Roberto zet een stapje naar links en komt daardoor te laat: 3-0. Manchester United virtueel gekwalificeerd.

66' Salino met de voorzet vanop rechts. Fuster geeft veel kracht mee aan zijn halve volley maar mikt te centraal. David de Gea staat op de juiste plaats.

79' De thuisploeg kruipt met zijn elven terug. Dominguez is Welbeck te slim af en knalt. De Gea redt, ook de herneming levert niets op voor Olympiakos.

87' De Grieken voeren de druk op. Jones maakt al zwevend een voorzet vanop links onschadelijk. De United-fans kijken nagelbijtend toe.

90+1' Wissel bij Manchester United. Marouane Fellaini komt in de plaats van Robin van Persie. De Nederlander wordt per brancard afgevoerd en dat is balen voor de Utd- en Oranjefans. Fellaini krijgt nog vijf minuten in de blessuretijd.