Wilders: ‘Willen jullie meer of minder Marokkanen?’
Foto: rr

Beelden van een partijbijeenkomst van de PVV in Den Haag doen in Nederland heel wat stof opwaaien. PVV-leider Geert Wilders liet er zijn partijgenoten luidkeels schreeuwen dat ze minder Marokkanen in hun stad en land willen.

Vorige week werd er al een aangifte gedaan tegen Wilders wegens een gelijkaardige uitspraak. Tijdens de verkiezingscampagne in Den Haag had hij toen gezegd dat mensen moeten stemmen voor ‘een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen’.

Die klacht lijkt echter weinig indruk gemaakt te hebben. Want op de verkiezingsavond zelf, deed Wilders iets gelijkaardig.

Het begon nog bescheiden met vragen aan zijn publiek of ze meer of minder Europese Unie wilden en meer of minder PvdA. Telkens werd er luidkeels ‘Minder! Minder!’ geschreeuwd.

Na een verwijzing naar de vrijheid van meningsuiting ging Wilders verder op zijn elan en vroeg hij vervolgens: ‘Willen jullie meer of minder Marokkanen in jullie stad en in Nederland?’ Het antwoord van de zaal was eensgezind: ‘Minder! Minder! Minder!’ De repliek van Wilders liet al evenmin veel aan de verbeelding over: ‘Dan gaan we dat regelen.’