FedEx getroffen door winterweer VS
Foto: REUTERS

Pakketvervoerder FedEx heeft in het afgelopen kwartaal, dat liep tot en met eind februari, veel last gehad van het extreem koude winterweer in grote delen van de Verenigde Staten. De barre omstandigheden ontregelden de bezorging en dat drukte de operationele winst met naar schatting 125 miljoen dollar (90 miljoen euro), zo meldde de Amerikaanse concurrent van TNT Express woensdag.

Ondanks de lastige weersomstandigheden wist FedEx de omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 3 procent op te voeren tot 11,3 miljard dollar. De operationele winst lag met 641 miljoen dollar 11 procent hoger dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Onder de streep hield het bedrijf 5 procent meer over: 378 miljoen dollar.

‘Hoewel zwaar winterweer vaker onze derdekwartaalresultaten beïnvloedt, was de impact van meerdere zware stormen en ijzige temperaturen dit jaar veel duidelijker’, zei financieel topman Alan Graf van FedEx. Het bedrijf ziet zich daarom gedwongen zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar, dat eind mei wordt afgesloten, te verlagen.