Op reis naar Turkije? Dit verandert op 11 april
Romeinse overblijfselen in Side, een toeristische trekpleister in Turkije. Foto: ss

Vanaf 11 april vraagt Turkije dat een paspoort of identiteitskaart minimaal zes maanden geldig is na het geplande verblijf. De nieuwe regeling staat op de pagina over reisdocumenten op de website van ons ministerie van Buitenlandse Zaken.

Sinds ongeveer een jaar is het ook mogelijk om het visum, dat vroeger aan de grens aangekocht moest worden, vooraf digitaal te bestellen en te betalen. Informatie daarover - en een link naar de visum-site - is te vinden op de website van de Turkse ambassade in ons land.

‘We zijn al een tijdje geleden gestart met het informeren van onze klanten over de nieuwe regeling’, zegt Hans Vanhaelemeesch van touroperator Jetair. ‘We adviseren om het visum vooraf elektronisch via internet te boeken, want het is dan goedkoper en je hebt het meteen. Je moet dan niet meer aan de grens in een lange file aanschuiven om een visum te kopen.’

Ook bij Thomas Cook informeren ze de Turkije-reizigers over de nieuwe regels. ‘Turkije volgt met deze nieuwe regeling eigenlijk de regels die vele andere landen ook al opleggen’, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve.