Jérôme d’Ambrosio gaat elektrische wagens promoten
Jérôme d’Ambrosio Foto: Belga

Jérôme d’Ambrosio zal vanaf september in de Formule E uitkomen, een nieuw racekampioenschap waarin enkel met elektrische wagens wordt gereden. D’Ambrosio, vorig seizoen nog reservepiloot in de Formule 1 voor Lotus, is opgenomen in de Drivers Club van de Formule E.

Naast D’Ambrosio werden woensdag ook Jarno Trulli, Nick Heidfeld en Sam Bird aangekondigd als rijders voor de Formule E. Trulli reed in de Formule 1 voor Toyota, Jordan en Renault, terwijl Heidfeld op de loonlijst van onder andere Sauber, Jordan en Renault stond. Bird was vicekampioen in de GP2 in 2013.

‘De Formule E is de toekomst van de autosport’, zegt Jerôme d’Ambrosio. ‘Het is een interessant project. De Formule E is een milieuvriendelijke autosportklasse en het is leuk om daar deel van uit te maken.’

Het seizoen begint op 13 september in Peking. Rond het olympisch stadion wordt een parcours van 3,44 km uitgetekend. Het seizoen bestaat uit tien races, waarvan de laatste op 2 juni 2015 wordt gereden in Londen. De tien renstallen moeten hun piloten nog aanduiden.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: