Balthazar stelt vanavond nieuwe drummer voor
Balthazar op Dranouter 2011, toen nog met drummer Christophe Claeys. Foto: Koen Bauters

De band Balthazar stelt vanavond zijn nieuwe drummer Michiel Balcaen voor met een gratis optreden op het afsluitend feest van kunstenfestival Tumult in Gent.

Vanavond geeft Balthazar een gratis verrassingsoptreden in Gent. De Belgische band, die normaal grotere zalen doet vollopen, treedt op op het afsluitende feest van het kunstenfestival Tumult in café Charlatan.

Coördinator Bert De Geyter van Tumult zat enkele dagen geleden nog met klamme handen af te wachten of het optreden wel door kon gaan. Door het vertrek van Christophe Claeys (het lief van violiste, Patricia Vanneste), zat de band immers zonder drummer. Na nauwelijks een week audities heeft de band nu uit 29 kandidaten de 22-jarige Michiel Balcaen gekozen (van de band Faces on TV), die meteen mee op tournee vertrekt.

Volgens manager Christian Pierre zou het optreden niet hebben plaatsgevonden als het probleem met de drummers er niet was geweest. Hij noemt het optreden van vanavond een try-out op een heel leuk festival. Het zou daar wel eens heel druk kunnen zijn.

Tips voor Tumult

Vorig jaar waren er vierduizend bezoekers op Tumult, een gratis kunstenfestival in de Gentse binnenstad. Dit jaar zouden er dat wel eens een pak meer kunnen zijn, al gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat de deelnemende kunstenaars zelf al met 250 zijn.

Voor wie vanavond naar Tumult wil, en te lui is om het programma helemaal door te nemen, geeft dS Avond vanaf 17 uur vier tips.