Pharrell Williams is het gezicht van ‘Internationale Dag van het Geluk’
Pharrell Williams is het gezicht van ‘Internationale Dag van het Geluk’. Foto: Sony Music

In 2012 hebben de Verenigde Naties 20 maart uitgeroepen tot de ‘Internationale Dag van het Geluk’. Pharrell Williams, die scoort met zijn wereldwijde hit ‘Happy’, is dit jaar het gezicht van de actie.

Volgens de Algemene Vergadering van de VN is ‘het nastreven van geluk een fundamenteel menselijk doel’.

Deze video, gepost op de blog van de VN, komt uit de Filipijnen, na de doortocht van tyfoon Haiyan en toont volgens de organisatie ‘de kracht van de mens’:

Naast een mooie extra promo voor zijn album ‘Girl’, dat in 75 landen de nummer 1 positie behaalde, roept Pharell ook op om donaties te maken aan het ‘Central Emergency Response Fund’ van de Verenigde Naties.

Dit fonds van de Verenigde Naties kan al tijdens de eerste cruciale dagen na een ramp voor noodhulp zorgen dankzij een flexibele inzet van de beschikbare fondsen. Dit zorgt ervoor dat er zeer snel hulp kan geboden worden omdat kostbare tijd om een specifieke aanvraag goed te keuren overbodig is.

In Vlaanderen wordt de boodschap van geluk gebracht door middel van de Pharrell-Williams-Happiness-bus. Deze grote, gele, Amerikaanse bus, trekt het land rond met goodies en muziek.

De VN postte ook hun vijf favoriete quotes over ‘geluk’ (in het Engels):

 

  • 'We all live with the objective of being happy; our lives are all different and yet the same' – Anne Frank
  • 'The happiness of any society begins with the well-being of the families that live in it' – former UN Secretary-General Kofi Annan
  • 'It all comes to this: the simplest way to be happy is to do good' – Helen Keller
  • 'The happiest people don’t necessarily have the best of everything, they just make the best out of everything that comes their way' – Unknown
  • 'The root of happiness is altruism – the wish to be of service to others' – the Dalai Lama