Contador en Valverde geven forfait voor Milaan-Sanremo
Alberto Contador Foto: Photo News

De Deense wielerploeg Tinkoff-Saxo heeft de Tsjech Roman Kreuziger en de Italiaan Daniele Bennati opgenomen in hun achtkoppig selectie voor Milaan-Sanremo, de eerste klassieker van het wielerseizoen, die zondag op het programma staat. Dat maakte de WorldTour-formatie woensdag bekend. Alberto Contador, de kopman van Tinkoff, zal niet aan de start verschijnen van La Primavera. En ook Movistar-kopman Alejandro Valverde geeft forfait.

Nieuws en LIVE op Sportwereld.be

De Spanjaard Alberto Contador, dinsdag nog winnaar van de Tirreno-Adriatico, geeft na het wegvallen van de Pompeiana in de finale zoals verwacht verstek voor ‘La Primavera’. Contador geeft de voorkeur aan de Ronde van Catalonië, die maandag van start gaat. Naast Kreuziger en Bennati rekent ploegleider Bjarne Riis ook op de Ier Nicolas Roche om brokken te maken in ‘La Classicissima’.

Ook Movistar trekt zonder zijn Spaanse kopman naar Milaan-Sanremo. Alejandro Valverde, in uitstekende doen dit voorjaar, laat de eerste wielerklassieker van het seizoen links liggen en start donderdag in de GP Nobili. De ploeg rekent in Milaan-Sanremo vooral op zijn landgenoot Jose Joaquin Rojas, die dit seizoen zijn snelle benen al een aantal keren toonde. Ook de Italiaan Adriano Malori, dinsdag nog winnaar van de slotetappe in de Tirreno-Adriatico, en Dayer Quintana, de jongere broer van Nairo, verschijnen voor Movistar aan de start van de openingsklassieker.

Selectie Tinkoff-Saxo voor Milaan-Sanremo:

Daniele Bennati (Ita), Roman Kreuziger (Tsj), Nicolas Roche (Ier), Michael Morkov (Den), Matteo Tosatto (Ita), Karsten Kroon (Ned), Christopher Juul-Jensen (Den), Nicki Sörensen (Den)

Selectie Movistar voor Milaan-Sanremo:

José Joaquin Rojas (Spa), Fran Ventoso (Spa), Andrey Amador (CRi), Dayer Quintana (Col), Juanjo Lobato (Spa), Adriano Malori (Ita), Jasha Sütterlin (Dui), Enrique Sanz (Spa)

Download zaterdag 22/03 of zondag 23/03 onze gratis digitale special met 100 historische wielerfoto’s, die exclusief beschikbaar is voor abonnees. Nog geen abonnee? Lees nu voor slechts €4.