Trader die miljardenverliezen opstapelde moet naar gevangenis
Archiefbeeld: Jerôme Kerviel in 2012. Foto: AP

Het Franse Hof van Cassatie heeft woensdag de veroordeling uit 2012 voor Jérôme Kerviel (37), ex-trader bij Société Générale, bevestigd. De man moet dus drie jaar naar de gevangenis, maar de terugbetaling van het recordbedrag van 4,9 miljard euro aan de bank vervalt. Het Hof verwees het burgerlijke luik door naar het hof van beroep van Versailles.

Kerviel werd wereldberoemd toen hij de Société Générale door verkeerde beleggingen 4,9 miljard euro afhandig maakte - één van de grootste tradingverliezen ooit. Het Hof van Cassatie, de hoogste gerechtelijke instantie, verwierp woensdag zijn beroep en bevestigde zijn veroordeling voor vertrouwensbreuk, manipulatie van computergegevens en vervalsing van documenten.

Kerviel boekte wel een gedeeltelijke overwinning, omdat het Hof oordeelde dat hij niet alleen verantwoordelijk was voor de verliezen. Het burgerlijke luik moet worden overgedaan in Versailles.

Kerviel verblijft momenteel in Italië, na een voettocht tussen Parijs en Rome, waar hij vorige maand een ontmoeting had met paus Franciscus. Zijn advocaat verzekerde woensdag dat hij zich ter beschikking zal houden van justitie.