Zes manieren om een Belg boos te maken

Vraag nooit of België in Duitsland ligt en gooi niet om het even wat op je wafel. Sven Luckermans, reisblogger achter de blog ‘Mr Good Life’, maakte een lijstje van dingen waarmee buitenlanders Belgen op de zenuwen werken. Zijn post werd ondertussen meer dan 2.000 keer gedeeld op Facebook.

1. Vraag niet of Brussel in Duitsland ligt. Het is niet omdat we een klein landje tussen Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland zijn, dat je ons een provincie moet noemen.

2. Ga er niet van uit dat we allemaal Frans spreken. Eens buitenlanders weten dat de annexatie door Duitsland niet doorging, gaan ze ervan uit dat we allemaal Frans spreken. Of ze vragen of Nederlands wel echt een taal is.

3. Zeg niet dat je van Belgische bieren zoals Blue Moon en Flying Fish houdt. Als je Belgische vrienden wil maken aan de toog, ken je beter het verschil tussen een echte Belgische pint en een zogenaamd ‘Belgian style beer’.

4. Vertel niet dat je wafels hebt gegeten met alles erop. Er is een verschil tussen een Luikse en een Brusselse wafel. Die eet je met poedersuiker, slagroom, aarbeien en/ of chocolade. Dus niet met ahornsiroop of spek.

5. Begin niet over onze belastingen. Je hoeft het niet te hebben over hoe vreselijk het is dat de regering zo in onze zakken zit. Net zoals je gerust kan vergeten dat we een goede gezondheidszorg hebben en dat we ook de werklozen een vergoeding geven.

6. Vraag niet naar ‘french fries’. Waarom heten die trouwens ‘french fries’ in de hele wereld?

Lees hier de originele post van Mr Good Life