Brengt Sofia Coppola de kleine zeemeermin terug?
Foto: Photo News

Universal Pictures heeft bekendgemaakt dat ze een live-actieversie zullen uitbrengen van ‘De Kleine Zeemeermin’. Sofie Coppola is volgens de filmsite IMDb al bezig met een nieuwe versie van het sprookje van Hans Christian Andersen.

Sofia Coppola - de regisseur van dromerige films zoals The Virgin Suicides, Lost in Translation en The Bling Ring - zou momenteel in gesprek zijn over de regie van de nieuwe versie van het Andersensprookje De Kleine Zeemeermin.

Maar vergeet Ariël uit de animatieversie van Walt Disney uit 1989 die we allemaal zo goed kennen. Voor haar film zou de goede vriendin van modeontwerper Marc Jacobs zich immers inspireren op de originele, donkere verhaallijn van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen uit 1837 dat helaas niet eindigt met een huwelijk tussen de zeemeermin en haar prins.

Coppola - die er naar verluidt naar uitkijkt een film te maken die haar dochters ook zouden appreciëren - zou voor het project de handen in elkaar hebben geslagen met Caroline Thompson, die eerder ook het script van Edward Scissorhands schreef.