Onderzoek naar Madeleine McCann focust zich op inbreker die meisjes seksueel misbruikte
Foto: ASSOCIATED PRESS

In het onderzoek naar de in Portugal verdwenen peuter Madeleine McCann onderzoeken Britse speurders nu de piste van een indringer die tussen 2004 en 2010 tijdens een serie ‘inbraken’ in vakantiewoningen in de Algarve vier meisjes seksueel zou hebben misbruikt, zo hebben Britse media woensdag gemeld.

Madeleine verdween in mei 2007 net voor haar vierde verjaardag spoorloos uit het vakantieappartement dat haar ouders in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar wat verderop dineerde. Na een intensieve zoektocht van bijna zeven jaar is er nog steeds geen spoor van het vermiste meisje.

Volgens Britse media focust het onderzoek nu op een man die in gelijkaardige vakantiewoningen in de Algarve inbrak om er kinderen seksueel te misbruiken. Dat gebeurde in de periode 2004-2010, en twaalf keer werd ingebroken in vakantiewoningen waar Britse gezinnen verbleven. Bij vier van die inbraken werden kinderen tussen zeven en tien jaar seksueel misbruikt terwijl ze in bed lagen. In de meeste gevallen waren er geen aanwijzingen van een geforceerde toegang tot de woning, was er niets gestolen, en dook de insluiper tussen 02.00 en 05.00 uur op.

Er waren twee gevallen in Praia da Luz, de plaats waar Madeleine verdween. De gevallen zijn niet identiek aan haar verdwijning maar vertonen wel gelijkenissen, klinkt het. De politie heeft een oproep gelanceerd om de zwartharige man ‘met ongezonde belangstelling had voor jonge blanke meisjes’ terug te vinden.