Regisseur: ‘Ik weet wie het Tigra-meisje vermoord heeft’
Foto: rr
Exact 35 jaar na de nooit opgehelderde moord op het ‘Tigra-meisje’, hoopt de Gentse regisseur Peter Van Oostende snel met de opnames te kunnen beginnen. Hij zegt dat hij de moord zal kunnen ophelderen. Ook Barbara Sarafian is nog volop bezig met een film over het onderwerp.

In mei vorig jaar streden actrice Barbara Sarafian en de Gentse regisseur Peter Van Oostende nog om de film. Ze hadden allebei een scenario rond het beroemde ‘Tigra-meisje’, een Antwerps model dat in 1979 een mysterieuze dood stierf.

‘Tigra’

Vandaag, exact 35 jaar na de moord op Angelina Saey, blijkt dat ze allebei een film kunnen maken. De film van Peter Van Oostende zal Tigra als titel hebben. De Gentenaar hoopt zo snel mogelijk te kunnen starten met de opnames. ‘Maar eerst moet het project nog goedgekeurd worden door het Vlaams Audiovisueel Fonds’, zegt hij. ‘Ik heb al ontzettend veel tijd in het project gestopt en met enorm veel mensen gepraat.’

Zo belooft Van Oostende onder meer dat de moord opgehelderd wordt in de film. ‘Ik ga niet vertellen hoe het gegaan is, maar ik weet het wel. Je zult het zien in de film.’ De regisseur heeft al duidelijk voor ogen wat voor film hij zal maken. ‘Het wordt een passioneel, flamboyant, aangrijpend liefdesdrama met thrillerelementen.’

Twee films

Ook Barbara Sarafian zal een film maken over het Tigra-meisje. 'Mevrouw Sarafian is nog volop bezig met het project. De raad van bestuur van het VAF heeft haar op 18 december 2012 steun toegekend voor haar scenario over het Tigra-meisje. Ze staat nog steeds honderd procent achter het project', laat haar management weten.

Wie was het Tigra-meisje?

Al sinds de jaren 50 is het iconische gezicht van de Antwerpse Angelina Saey in haar tijgerpakje het uithangbord van het sigarettenmerk Tigra, aanvankelijk geproduceerd door de Belgische tabaksgigant Vander Elst. Dat de vrouw in het pak een Belgische was, raakte pas bekend toen ze in 1979 vermoord werd.

Wie Saey op 16 maart 1979 ombracht, is nooit opgehelderd. De toen 46-jarige vrouw werd in haar villa in Brasschaat teruggevonden met een touw om haar hals, waardoor men eerst dacht aan zelfdoding. Pas later werd duidelijk dat ze vermoord was. De enige verdachte, haar jongste zoon, werd weer vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen.

De dader zal nooit meer gestraft worden, want de moord is ondertussen verjaard.