Kompany komt er vanaf met één speeldag schorsing
Foto: REUTERS

Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany houdt aan de rode kaart die hij opliep in de competitiewedstrijd tegen Hull City een speeldag schorsing over. Voor zijn gedrag na de rode kaart, Kompany maakte een handgebaar richting de vierde scheidsrechter en koelde nadien zijn woede op een muur, krijgt hij geen bijkomende schorsing.

In de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Hull City haalde Kompany na tien minuten de doorgebroken Nikica Jelavic neer. Rood was het verdict van scheidsrechter Lee Manson. Maar volgens Kompany en City-coach Pellegrini had Manson al eerder moeten fluiten voor een fout van Jelavic.

De verdediger mocht zijn versie van de feiten geven aan de FA en die was blijkbaar overtuigend. De Engelse voetbalbond besloot immers dat een standaardstraf van een speeldag volstond. Daardoor mist Kompany de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Fulham.

Voor de woedeuitbarsting en het gebaar richting vierde scheidsrechter straft de FA de Rode Duivel dus niet. Bekijk hier de woedeuitbarsting van Vincent Kompany na zijn rode kaart.

City won de wedstrijd op het veld van Hull City met 0-2 na doelpunten van David Silva en Edin Dzeko. In de stand bekleedt de ploeg uit Manchester momenteel de vierde plaats met 60 punten. Dat zijn er zes minder dan Chelsea, dat wel drie wedstrijden meer gespeeld heeft.