Beluister voicemails in de volgorde die u wilt

De ene ingesproken boodschap is belangrijker dan de andere. Met Visual Voicemail kunnen klanten van BASE Company voortaan zelf beslissen in welke volgorde ze de berichten beluisteren.

Visual Voicemail is verre van nieuw. Het snufje zat al op de oer-iPhone uit 2007, maar het zou nog vele jaren duren voordat een Belgische operator de dienst ook daadwerkelijk ging ondersteunen. De late primeur was in de zomer van 2012 voor Mobistar. Van het voornemen om de functie in 2013 ook uit te rollen naar Android-toestellen en Windows Phones is bij deze operator evenwel niets gekomen.

BASE Company geeft voor Visual Voicemail juist prioriteit aan het Android-platform. Dat is best opmerkelijk, want waar een iPhone de functie van huis uit ondersteunt, moest voor Android-telefoons een speciale app worden ontwikkeld. Later dit jaar, zo belooft de operator, zal de dienst alsnog worden uitgebreid naar iPhones en Windows Phone-toestellen.

Ingesproken boodschappen e-mailen

Wie de gratis Android-app installeert hoeft voor z’n voicemails niet langer naar het nummer 1933 te bellen. De toepassing zet alle ingesproken berichten netjes op een rij, en je kiest gewoon zelf welke boodschap je het eerst wil beluisteren. Via de kleine player kan je een bericht ook eenvoudig pauzeren en doorspoelen, of zelfs delen via Bluetooth, e-mail of een bestandsuitwisselingsdienst als Box. Nog handig is de mogelijkheid om vanuit de app een nieuwe begroeting in te spreken.

Visual Voicemail is beschikbaar voor alle klanten van BASE, BASE Business en de andere merken van BASE Company, zoals JIM Mobile. Hou er wel rekening dat je smartphone online moet zijn via een mobiel datanetwerk (2G, 3G, 4G) of een wifi-verbinding. Het verbruik is overigens verwaarloosbaar: één minuut voicemail komt overeen met ongeveer 100 kilobyte.