Google verkoopt gadgets in Belgische Play Store
Foto: rr

De Belgische Play Store van Google heeft sinds vandaag een onderdeel ‘Apparaten’, waar de internetreus Nexus-smartphones en -tablets rechtstreeks aan de man brengt. In veel andere landen met een Google Play Store was dat al mogelijk.

Met een recente uitbreiding van de Belgische Google Play Store worden ook de Nexus 5 en de Nexus 7 in de virtuele vitrine gezet. Google biedt in veel landen al langer de mogelijkheid om Nexus-toestellen rechtstreeks bij hen te kopen.

Smartphones en tablets met het Nexus-label worden door verschillende fabrikanten in nauwe samenwerking met Google gemaakt, om een pure Android-ervaring te garanderen. Vaak zijn de toestellen ook voordelig geprijsd.

De Nexus 5-smartphone met 16 GB opslagruimte kost in de Belgische Google Play Store 349 euro - enkele tientallen euro’s minder dan bij de meeste andere Belgische winkels. Ook de Nexus 7-tablet maakt zijn opwachting in de Google Play Store, in verschillende variëteiten.

Opvallende afwezigen zijn de grote Nexus 10-tablet, en de Chromecast van Google zelf. Dat is een kleine mediastreamer die u in uw televisietoestel plugt om mediabestanden van het internet te kunnen doorsturen. De Chromecast werd vorig jaar in de Verenigde Staten gelanceerd. Sinds gisteren is het apparaatje in elf extra landen te verkrijgen, waaronder ook Nederland - in de Nederlandse Play Store kost de Chromecast 35 euro. Of de Chromecast binnenkort ook in de Belgische Play Store te koop zal zijn, is onduidelijk.

Lees onze bespreking van de Nexus 5.

Lees onze bespreking van de (eerste) Nexus 7 uit 2012.