Brugs beloftencoach wordt opvolger van Guido Brepoels
Foto: WAS

De beloftencoach van Club Brugge, Bart Wilmssen, volgt volgend seizoen Guido Brepoels op als coach van tweedeklasser Dessel. ‘Het was tijd voor iets anders’, aldus Wilmssen, die een contract tot 2015 tekende bij de Kempense club.

‘Ik heb veel respect voor Brepoels maar wil vooral een nieuwe wind doen waaien door de club’, aldus Willmsen, die pas na dit seizoen vertrekt. ‘Ik heb er veel zin in en vertrek zeker niet met een wrang gevoel bij Club.’

Bart Wilmssen volgde bij Club Brugge in november 2012 Philippe Clement op als beloftencoach, toen die als assistent doorschoof naar het eerste elftal. Jannes Tant, hoofdcoach van derdeklasser RC Gent-Zeehaven, volgt vanaf volgend seizoen Wilmssen op als beloftencoach bij Club Brugge.

Wilmssen is een 42-jarige ex-profvoetballer van Lierse en Westerlo, die van november 2011 tot mei 2012 nog aan het roer stond bij tweedeklasser Antwerp. Daarvoor boekte hij successen bij toenmalig derdeklasser Hoogstraten. Hij had half november 2012 een contract voor anderhalf seizoen op Jan Breydel ondertekend.

Dessel vecht momenteel nog voor het behoud in tweede klasse en staat momenteel veertiende.