Mick Jagger reageert op overlijden vriendin
Foto: AFP

Mick Jagger heeft voor het eerst gereageerd op het overlijden van zijn vriendin L’Wren Scott. ‘Ik begrijp het nog steeds niet’, schreef hij dinsdagavond op zijn website.

‘Ik begrijp nog steeds niet hoe mijn geliefde en beste vriendin haar leven op zo’n tragische manier kon beëindigen’, schrijft hij. ‘We hebben fantastische jaren doorgebracht en samen een geweldig leven opgebouwd. Ze had een enorme présence en werd door velen bewonderd, niet in het minst door mij. Ik ben diep geraakt door de eer die mensen haar betonen en de persoonlijke berichten van steun die ik ontvangen heb. Ik zal haar nooit vergeten’.

L’Wren Scott werd maandagmiddag dood gevonden door haar assistente in haar appartement in Manhattan. De doodsoorzaak werd nog niet officieel bevestigd, maar wellicht gaat het om zelfdoding. Na het overlijden raakte ook bekend dat het modebedrijf van L’Wren zo’n 4,2 miljoen schulden had.

De Rolling Stones hebben hun tournee door Australië en Nieuw-Zeeland afgelast omwille van het overlijden. Ook Georgia May Jagger, de dochter van Mick, heeft haar opdrachten op de modeweek in Australië afgezegd.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal op het gratis nummer 106 en op de website www.tele-onthaal.be of bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be .