Fiscus onderzoekt inkomsten Eddy Wally
Foto: BELGAIMAGE

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) is een vooronderzoek gestart naar charmezanger Eddy Wally (81). Aanleiding zijn onder meer de uitspraken van zijn manager Hugo Colpaert op tv, waarin hij zegt dat de zanger 700.000 euro per jaar verdiende en zijn geld het liefst van al ‘cash in envelopjes’ ontving. De fiscus wil weten of het om zwart geld ging.

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) is een vooronderzoek begonnen naar charme- zanger Eddy Wally (81). De aanleiding daarvoor zijn de verklaringen van zijn manager Hugo Colpaert op televisie.

De manager zegt dat de zanger 700.000 euro per jaar verdiende en zijn geld het liefst ‘cash in envelopjes’ ontving.

De manager verklaarde in het programma Kroost openlijk hoe belangrijk geld voor Eddy Wally is. ‘De echte Eddy is de man die aan de keukentafel briefjes van 50 euro zat te tellen. Van 100 euro, en van 500 euro.’

Eddy Wally was volgens Colpaert een zakenman die alleen gelooft in cash geld. ‘Wally wilde het geld voelen.’ De redactie vernam dat na de uitzending beslist werd een vooronderzoek te beginnen naar Eddy Wally en zijn manager.

De fiscus gaat na of de gages van Wally’s optreden altijd netjes zijn aangegeven. En of de opbrengsten van zijn optredens geen (gedeeltelijk) zwart geld betrof. Ook wil de BBI weten wat er met de vergaarde inkomsten gebeurd is. Bij de dienst van de BBI wordt al twee weken volop informatie verzameld over Eddy Wally en zijn inkomsten. Onder meer zijn belastingaangiftes worden grondig gecontroleerd.

Manager Hugo Colpaert wenste gisteren niet te reageren.