De Rolling Stones annuleren hun toernee in Australië en Nieuw-Zeeland. Dat doen ze daags na de dood van de Amerikaanse modeontwerpster L’Wren Scott, de vriendin van frontman Mick Jagger.

‘De Rolling Stones moeten tot hun spijt de rest van hun toernee in Australië en Nieuw-Zeeland afgelasten na de dood van L’Wren Scott’, meldde de Britse groep op haar website. L’wren Scott, de vriendin van Rolling Stones-frontman Mick Jagger, stapte maandag uit het leven. Ze vormden sinds 2001 een koppel.

Een woordvoerder van Jagger liet maandag weten dat de zanger compleet van de kaart was door het nieuws. Het was dan ook te verwachten dat de band minstens een deel van de geplande concerten zou annuleren.

The Rolling Stones zijn bezig aan een wereldwijde tournee naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de band. Die brengt hen normaal gezien ook langs ons land: op zaterdag 28 juni zakken ze af naar de festivalweide in Werchter voor TW Classic, wat in een mum van tijd was uitverkocht.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal op het gratis nummer 106 en op de website www.tele-onthaal.be of bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be .