Mick Jagger en L’Wren Scott, die zich maandag van het leven beroofde, waren nog steeds een koppel. Dat benadrukt een woordvoerder. Wat de modeontwerpster dan wel tot een wanhoopsdaad dreef, blijft onduidelijk.

De 49-jarige L’Wren Scott stapte maandag tot ieders verbazing uit het leven. Anderhalf uur nadat ze een sms’je had gestuurd naar haar assistente om naar haar appartement te komen, trof die de modeontwerpster daar dood aan. Wat de schijnbaar gelukkige en succesvolle Scott zover dreef, blijft een mysterie.

Geen relatiebreuk

In eerste instantie doken verhalen op over een relatiebreuk. Aanleidingen om dat te denken waren er genoeg: Scott ging voor het eerste niet mee op wereldtournee met haar 70-jarige vriend Mick Jagger en werd eerder niet uitgenodigd bij de dochter van Jagger toen die een kindje kreeg.

Problemen, denk je dan, maar die worden in alle talen ontkend door Victoria Scarfone, woordvoerder van de zanger. ‘Het verhaal over een relatiebreuk is 100 procent gelogen’, staat te lezen in haar persbericht. ‘Het slaat nergens op en is een vreselijke roddel op een vreselijk moment voor Mick en de nabestaanden.’

Schulden?

Maar wat is dan wel de reden voor de wanhoopsdaad van Scott? Op het internet verschijnen daarover al tal van theorieën. Eén daarvan is dat ze schulden zou hebben met haar bedrijfje. Ze zou, onder meer volgens The Daily Mail, voor miljoenen in het krijt staan bij andere bedrijven.

In januari van dit jaar gaf Scott ook al verstek voor de Modeweek van Londen. Officieel omdat haar nieuwe kledinglijn nog niet klaar was, maar bronnen uit haar entourage vertellen dat er gewoon geen geld was voor een plaats op het evenement.

Eerbetoon

L’Wren Scott was iemand met heel wat aanzien in de modewereld. De boomlange Amerikaanse begon zelf kledij te ontwerpen omdat ze te weinig kledij vond die haar paste. Onder meer Naomi Campbell, Madonna, Nicola Kidman en Bianca Jagger deelden via sociale media hun medeleven al met de wereld en benadrukten daarin uitgebreid hun bewondering voor Scott.

Optreden geannuleerd

Op foto’s van Mick Jagger die een restaurant in Perth verlaat, is te zien hoezeer de Rolling Stones-frontman afziet door het overlijden. ‘Hij is geschokt en kapot’, klinkt het in een mededeling. Het eerste optreden van de Stones in de Australische stad werd al geannuleerd. Of er nog optredens niet zullen kunnen plaatsvinden, is nog onduidelijk.

Op 28 juni spelen The Rolling Stones normaal gezien op TW Classic.