Kritiek op uitgaven van Kate Middleton en prins William
Foto: pn
Kate Middleton, prins William en de kleine prins George willen binnenkort verhuizen naar Kensington Palace, maar de renovaties zijn nog niet achter de rug en zullen dubbel zo duur zijn dan gepland. De kosten worden op 2,5 miljoen euro geraamd, wat niet in goede aarde zal vallen...

The Mirror wijdt een artikel aan de renovaties van het paleis met vijf slaapkamers. De Britse krant schrijft dat de belastingbetaler de rekening van de verbouwingen in juni zal gepresenteerd krijgen en suggereert dat hij niet blij zal zijn met het hoge bedrag.

Vooral op Kate komt heel wat kritiek. Naar verluidt liet zij begin deze maand het interieur van het luxe-optrekje grondig onder handen nemen omdat ze de kleuren niet leuk vond. En ook haar reisje met prins George naar het Caraïbische eiland Mustique valt niet in goede aarde. Daarnaast zette kwaad bloed met hun peperdure reis naar de Malediven. Het verblijf in de chique vakantievilla kostte tienduizend euro... per week. Ook William deelt in de brokken omdat hij een fikse korting kreeg om een opleiding te volgen aan de universiteit van Cambridge.

‘Als mensen die het moeilijk hebben dit horen, dan komt dat hard aan’, zegt een insider. 'Het paleis weet dat het in deze moeilijke tijden in de schijnwerpers staat. Er is een fijne lijn tussen de verwachte levensstijl van een koninklijk paar en de perceptie van buitensporige uitgaven.' Een andere bron zegt dan weer dat er geen gegronde reden is voor kritiek omdat Kate en William de verbouwingen en hun reisjes met eigen middelen hebben gefinancierd.