Nieuw gratis filmmagazine Vertigo
Foto: Independent Films

Naar aanleiding van de huidige hausse rond de Vlaamse cinema krijgt ons medialandschap er vanaf april een gloednieuw filmmagazine bij.

“Vertigo” moet zowel een gratis maandblad als een uitgebreid webportaal worden waar het brede publiek én cinefielen hun gading vinden. De hoofdredacteur van het magazine is filmjournalist Steven Tuffin, onder meer bekend van zijn werk voor Knack Focus.

Volgens Tuffin was het na de succesverhalen van films als “Rundskop” en “The Broken Circle Breakdown” en de bijhorende internationale doorbraak van Matthias Schoenaerts en mogelijk binnenkort Veerle Baetens hoog tijd voor een nieuw Vlaams filmmagazine voor een divers publiek. “Vertigo wordt iets waar zowel Piet Popcorn, Anja Arthouse als Erik Experiment aan hun trekken komen”, zegt hij. “We focussen op drie pijlers: het papieren magazine, de website en events zoals avant-premières of lezingen.”

Het eigenlijke maandelijkse magazine zal nieuws over het aankomende filmaanbod bevatten, maar ook interviews en achtergrondreportages en de onvermijdelijke filmrecensies. “Op dat laatste vlak kiezen we er wel bewust voor om zonder sterrenquotering of iets dergelijks te werken, we vinden dat namelijk te beperkend én willen dat de lezer het hele artikel doorneemt”, aldus Tuffin. Online zal “Vertigo” dan weer dagelijks filmnieuws brengen, net als trailers en meer interactieve content via sociale media.

Het blad verschijnt vanaf 2 april elke eerste woensdag van de maand op 60.000 exemplaren die verdeeld worden op 160 diverse locaties zoals bioscopen, culturele centra en horecazaken.