Metallica speelt nieuw nummer bij start tournee
Foto: Koen Bauters

De heren van Metallica zijn in Zuid-Amerika begonnen aan hun ‘By Request’-tournee. De fans in Bogota kregen meteen een gloednieuw nummer voorgeschoteld/

Tijdens de By Request-tournee geeft Metallica de fans de kans om de setlist te bepalen. Zelfs tijdens het concert kan nog één song door de fans worden gekozen.

Naast het oude werk kregen de fans in Bogota ook verrassend genoeg een gloednieuw nummer te horen. Het nummer geldt als zoethoudertje voor een nieuw album dat pas in 2015 zou verschijnen en kreeg de titel The Lords Of Summer.

Het nummer is het eerste nieuw werk van de metallegendes sinds de Beyond Magnetic EP uit 2012. Die plaat bevatte dan nog alleen outtakes uit de opnamesessies voor Death Magnetic uit 2008.

Op het nummer effectief de nieuwe plaat zal halen is overigens niet zeker. In een gesprek met het Amerikaanse blad Rolling Stone vertelt drummer Lars Ullrich dat de groep ook nieuwe nummers speelde tijdens de vorige tournee die uiteindelijk niet op Death Magnetic terecht kwamen.

Ullrich is overigens wel te vinden voor het By Request-concept. ‘Op die manier moet ik niet langer de setlist opmaken’, aldus de drummer met een knipoog.

Op donderdag 3 juli speelt Metallica op Rock Werchter. De voorlopige setlist voor dat concert wordt aangevoerd door het nummer Master Of Puppets, gevolgd door One en Enter Sandman.

Bekijk hieronder de setlist van het concert in Bogota.