Degenkolb vol vertrouwen voor Milaan-Sanremo, ook Devenyns in selectie
Foto: BELGA

Giant-Shimano zal zondag met de Duitser John Degenkolb als enige kopman aan de start van Milaan-Sanremo verschijnen. De 25-jarige Duitser zal onder andere op de hulp van Dries Devenyns kunnen rekenen. Twee jaar geleden finishte Degenkolb als vijfde in de Sint-Jozefsklassieker.

Degenkolb won vorige week in Magny-Cours nog de derde rit in Parijs-Nice. Daarnaast was de Duitser ook de beste in het puntenklassement. Woensdag reist hij naar Italië om er de finale van de Primavera te verkennen.

‘Ik blik tevreden terug op Parijs-Nice’, aldus Degenkolb. ‘Door de ritwinst en de overwinning in het puntenklassement heeft mijn vertrouwen een boost gekregen. Ik heb afgelopen winter hard getraind en Milaan-Sanremo is een van mijn voornaamste doelen voor dit seizoen. Het is de eerste grote afspraak van het seizoen en ik zal er staan.’

Eerder raakte al bekend dat de snelle Marcel Kittel niét zou starten in La Primavera. ‘Degenkolb is onze enige kopman’, verklaarde Marc Reef, ploegleider van de Nederlandse formatie. ‘We willen beter doen dan de vijfde plaats van twee jaar geleden.’

De selectie van Giant-Shimano:

Roy Curvers (Ned), John Degenkolb (Dui), Dries Devenyns (Bel), Simon Geschke (Dui), Reinardt Janse van Rensburg (Zaf), Koen De Kort (Ned), Tom Stamsnijder (Ned), Albert Timmer (Ned).