De Amerikaanse modeontwerpster L’Wren Scott, bij ons beter gekend als de vriendin van Mick Jagger, is maandag dood teruggevonden in haar appartement. Het zou gaan om een wanhoopsdaad.

De 49-jarige Scott werd maandagmorgen dood teruggevonden in haar appartement in Manhattan door haar assistente.

Volgens The New York Daily News, die het nieuws als eerste bracht, zou de modeontwerpster zich hebben opgehangen, maar de officiële doodsoorzaak moet nog worden bevestigd.

Scott vormde sinds 2001 een koppel met Mick Jagger. Zijn woordvoerder liet aan The Huffington Post weten dat Jagger, momenteel op toernee in Australië met The Rolling Stones, volledig ondersteboven is van het nieuws. Scott heeft geen kinderen.

De boomlange Scott is een voormalig model die het daarna met succes probeerde als stiliste. In 2006 lanceerde ze haar eigen kledinglijn en mocht onder andere Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Nicole Kidman en Michelle Obama tot haar fans rekenen.

De modeontwerpster ging samenwerkingen aan met Banana Republic en onlangs nog cosmeticalabel Bobbi Brown, maar moest vorige maand wel nog haar catwalkshow tijdens de Londense modeweek annuleren nadat de productie vertraging had opgelopen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal op het gratis nummer 106 en op de website www.tele-onthaal.be of bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.