Sabena Technics, de vliegtuigonderhoudsfirma die na het faillissement van Sabena in Franse handen kwam, heeft zijn Noord-Amerikaans filiaal Barfield verkocht aan Air France-KLM.

Dat maakten beide groepen maandag bekend, zonder financiële details mee te delen. Volgens topman Alexandre de Juniac gaat het om “een aanzienlijke investering”.

De twee bedrijven verwachten de transactie, die nog de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten moet krijgen, in de eerste helft van dit jaar af te ronden.

De onderhoudstak van Air France-KLM is via dochterbedrijf Aero Maintenance Group (AMG) al actief in de Verenigde Staten, nog altijd ‘s werelds grootste luchtvaartmarkt. De activiteiten van Barfield, dat 230 werknemers heeft op drie locaties (Miami, Phoenix en Louisville) vormen daarop een aanvulling, zo luidt het maandag. “Air France-KLM verstevigt zijn positie in een sterk groeiende markt”.

Volgens de topman bevestigt de overname de belangrijke rol die de onderhoudsafdeling speelt in het herstel van de luchtvaartgroep. Het bedrijf stapelde de afgelopen jaren de verliezen op, maar verwacht dit jaar op operationeel niveau uit de rode cijfers te komen.