OVERZICHT. Waar moet kalendermanager rekening mee houden?
Nils Van Brantegem (links) Foto: BELGA

Nils Van Brantegem, de kalendermanager van de Pro League, stond voor een loodzware taak om de kalender voor de play-offs samen te stellen. Een huzarenstukje, want er moet met heel wat factoren rekening worden gehouden. ‘Het is telkens een moeilijk evenwicht’, bekende Van Brantegem maandag tijdens de voorstelling van de kalender.

‘We moeten immers rekening houden met de eisen van de lokale overheden, de verzoeken van onze tv-partners, sportieve eerlijkheid en het feit dat Club en Cercle Brugge in hetzelfde stadion spelen’, verduidelijkte de kalendermanager. ‘Tel daar nog eens de individuele eisen bij en dan merk je dat werken met een vast schema niet mogelijk is. Zo kan Anderlecht bijvoorbeeld enkel spelen op zondag en kan Club Brugge tijdens het weekend van de Ronde van Vlaanderen niet thuis spelen. Onze tv-partners willen dan weer dat er geen concurrentie is met de grote wielerklassiekers en dat er op paasmaandag een ‘Super Monday’ gespeeld wordt.’

Uiteindelijk leverde de Pro League toch een kalender af waarmee de meeste clubs tevreden zijn. De debatten worden geopend op vrijdag 28 maart (20u30). Dan zakt Lokeren naar het Jan Breydelstadion af voor het duel met Club Brugge.