Club Brugge blij met eerste en laatste wedstrijd in eigen huis
Na een aarzelende start lijkt de Blauw-zwarte motor onder Michel Preud’homme op toerental te komen Foto: Photo News

Club Brugge opent vrijdag 28 maart (20u30) de debatten in Play-off 1 met een thuiswedstrijd tegen Lokeren. ‘Lokeren is geen hapklare brok, maar in Play-off 1 zijn er nu eenmaal geen makkelijk wedstrijden’, vertelde Club-woordvoerder Klaus Van Isacker maandag na de voorstelling van de kalender in Wemmel.

Na een aarzelende start lijkt de Blauw-zwarte motor onder Michel Preud’homme op toerental te komen. Met een puike 19 op 21 in de competitie werpt Club zich dan ook op als titelkandidaat. Dankzij de eigen sterke prestaties, de lastige periode waarin Standard verkeert (4 op 12) en de halvering van de punten is de achterstand van Blauw-zwart op de Rouches verminderd tot slechts twee punten.

‘Wij zijn absoluut tevreden met de huidige gang van zaken en ook met deze loting. Het is ons recht om de eerste en de laatste wedstrijd in eigen huis te mogen spelen. Het worden tien wedstrijden op het scherp van de snee. Voorspellingen ga ik niet maken, we bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Zo hebben we dat tot dusver ook gedaan’, besloot Van Isacker.

De eerste topper voor Club Brugge staat op de tweede speeldag in POI op het programma. Op zondag 6 april moet Club op bezoek bij landskampioen RSC Anderlecht. In de competitie liepen ze eind januari in het Astridpark nog tegen een 2-0 nederlaag aan. Sindsdien lieten de troepen van Preud’homme enkel op bezoek bij Zulte Waregem (1-1) nog punten liggen.