David C. (35) uit Haaltert is door de Dendermondse strafrechtbank veroordeeld tot twintig maanden effectieve celstraf omdat hij zijn 35-jarige vriendin doodreed. Hij kreeg ook een boete van 300 euro voor de feiten die zich op 3 april 2013 afspeelden in Haaltert.

De vriendin, Yasmine Callaert, werd toen in een plas bloed voor het huis van David C. gevonden. Vlakbij stond de wagen van haar moeder. Zij werd als eerste opgepakt omdat de politie dacht dat zij haar dochter had doodgereden. Maar snel werd duidelijk dat het C. was die, op het ogenblik onder invloed van alcohol en drugs, zijn vriendin had overreden.

‘Bandenspoor over het hoofd’

De twee hadden een hoog oplopende ruzie gehad en C. was met de wagen willen vertrekken. Yasmine had hem proberen tegenhouden en de portier vastgegrepen. Ze kwam ten val en belandde onder de wagen. Een bandenspoor liep over haar hoofd. Maar C. zelf bleef beweren dat hij daar niets van gevoeld had. Iets wat iedereen binnen het gerechtelijk onderzoek niet kan geloven.

‘Hij wist maar al te goed hoe erg ze eraan toe was. Want toen hij wegvluchtte naar de apotheek om methadon te halen, stuurde hij al sms’jes naar zijn moeder dat ze dringend moest gaan kijken hoe erg Yasmine eraan toe was’, zei de openbaar aanklager tijdens het proces. ‘En C. vertelde de apotheker al meteen dat er een dodelijk ongeval geweest was.’

Omdat C. een zwaar strafverleden heeft, kon hij geen uitstel meer krijgen en werd dus veroordeeld tot een effectieve straf.