Een paar dagen voor het begin van de lente heeft het opnieuw zwaar gesneeuwd aan de Amerikaanse oostkust. Vooral Washington is zwaar getroffen: de scholen en overheidsdiensten in de Amerikaanse hoofdstad zijn gesloten.

‘Late en ongebruikelijke’ sneeuwbuien, volgens de meteorologische diensten in de Verenigde Staten, hebben voor een dikke laag sneeuw gezorgd in Washington en de naburige staten Maryland, Virginia, West-Virginia, Delaware en New Jersey. In een graafschap in Virginia is tot 35 cm sneeuw gevallen, aldus de National Weather Service. In Washington viel goed 25 cm.

Bijzonder strenge winter

Ongeveer 550 vluchten naar en van Amerikaanse luchthavens zijn geannuleerd, en nog eens 600 andere vluchten zijn vertraagd omwille van de sneeuw, aldus de gespecialiseerde site FlightAware.

Verwacht wordt dat de sneeuw in de loop van de dag wel zal afnemen. De temperaturen liggen op of net boven het vriespunt, en zouden tegen het eind van de week verder moeten stijgen.

De Verenigde Staten hebben een bijzonder strenge winter achter de rug, met verschillende sneeuwstormen die vaak vergezeld gingen met temperaturen ver onder het vriespunt.