‘Vlaams Belang-waarnemer op de Krim was dronken’
Foto: BELGA

Drie waarnemers van het Vlaams Belang trokken naar Oekraïne om daar in de gaten te houden of het referendum wel eerlijk verliep. Een van hen, Kamerlid Frank Creyelman, had volgens Een Britse journaliste te veel gedronken.

Drie Vlaams Belangers die in het Vlaams Parlement zitten, waren afgelopen weekend op het Oekraïense schiereiland Krim. Vlaams parlementslid Jan Penris, Christian Verougstraete en Frank Creyelman keken er toe op het eerlijke verloop van het referendum over de toekomst van het schiereiland.

De opvallendste van de drie was zeker Frank Creyelman. Het Kamerlid viel enkele buitenlandse reporters op. Olaf Koens, reporter voor De Volkskrant en De Morgen, tweette over de bedenkelijke toestand van de man. ‘En voor mijn Vlaamse vrienden, ‘waarnemer’ Frank Creyelman zat om kwart voor tien al met een pintje. Wist niet wat ‘ie vandaag moest doen.’

Ook de Britse Lindsay Hillsum, in naam van Channel 4 aanwezig in Oekraïne, kwam onze landgenoot tegen. Ze tweette onder meer dat ze hem vroeg of alles ok was, maar dat hij negatief antwoordde. ‘Ik ben dronken’, was zijn antwoord.

Creyelman wilde niet reageren op de tweets.