Politie waakzaam na draad op mountainbikeparcours
Foto: rr

In het recreatieoord Kluisbos in het Oost-Vlaamse Kluisbergen is de politie sinds afgelopen weekend extra waakzaam nadat onbekenden een ijzerdraad hebben gespannen over een mountainbikeparours. Dat zegt korpschef Joost Duhamel van de politiezone Vlaamse Ardennen.

In de kranten Het Laatste Nieuws en het Nieuwsblad vertelt een mountainbiker over een ijzerdraad die vorige week op keelhoogte tussen twee bomen gespannen werd op een afdaling in het Kluisbos.

Afgelopen weekend verwijderde de lokale politie draden. ‘Er werd veel draad verwijderd in de omgeving en weggelegd’, zegt korpschef Duhamel. ‘Allicht gaf draad die daar lag, aanleiding tot het spannen.’

De politie zegt verder dat ze voor de eerste keer met dergelijke feiten geconfronteerd wordt. ‘Gelukkig werd de draad tijdig ontdekt en gesignaleerd.’

Er werd een proces-verbaal opgemaakt, maar de politie heeft voorlopig geen idee wie de dader kan zijn. De lokale politie blijft waakzaam en zegt dat de patrouilles in het Kluisbos voortgezet worden.