De voorbije cao-onderhandelingen bij geneesmiddelengroothandel Febelco hebben na 6 maanden onderhandelen voor het personeel te weinig opgebracht. Dat stelt het gemeenschappelijk vakbondsfront, dat daarom in Sint-Niklaas start met een eerste van drie acties in verschillende vestigingen. De directie is niet opgezet met de bijkomende eisen.

Het akkoord werd op 6 februari getekend na moeizame onderhandelingen. “Maar we moesten op 10 februari vaststellen dat het gemeenschappelijk vakbondsfront een nieuwe eisenbundel voorlegde, waarin ze stellen dat Febelco binnen het paritair comité van de sector het enige bedrijf is dat groeit”, aldus gedelegeerd bestuurder Eric Van Nueten. “We hebben echter lang onderhandeld, één van de punten is dat de CAO bindend is. Op die manier worden heel de sociale onderhandelingen in het belachelijke getrokken.”

Febelco wijst erop dat de marges in de sector onder druk staan. “We moeten vaststellen dat de jongste twee jaar de groothandelsmarkt voor farmaproducten zelfs aan het krimpen is, vorig jaar met 10 procent. De vooruitzichten zijn dat ook de komende vijf jaar weinig groei verwacht wordt.” Daarnaast zorgt een nieuwe Europese richtlijn rond het transport ervoor dat de komende jaren extra investeringen moeten gebeuren.

Een veertigtal militanten richtte maandagochtend om 06.00 uur een stakingspost aan de Febelco-vestiging in de Pachtgoedstraat in Sint-Niklaas. Daardoor kan een honderdtal mensen niet aan de slag. De directie wilde onmiddellijk met de vakbonden rond de tafel, maar die willen daar pas maandagnamiddag op ingaan.

“We hebben een eisenbundel en die werd telkens negatief beantwoord”, zegt Yannick Urbain (ABVV). “We hebben drie actiedata vooropgesteld, het hangt nu van de directie af of die verder ingevuld worden.” Febelco heeft in ons land nog vestigingen in Izegem, Hasselt, Olen, Brugge, Frameries, Wijnegem, Diest en Kortenberg. Er werken ongeveer 1.000 mensen.

De vakbonden hebben drie eisen: meer koopkracht, werkzekerheid naar aanleiding van een nieuw project in Zolder en respect voor het personeel waarbij het track en trace-systeem en camerabewaking gehekeld worden. De pas ondertekende cao voldoet voor de vakbonden niet aan de minimale verwachtingen, temeer Febelco de grootste werkgever is in de sector en het aandeel sinds 2002 met 300 pct steeg.

In de nieuwe cao stond wel een verlenging van de brugpensioenregelingen, net als de maximale omzetting van de cao tijdskrediet.