Axel Hirsoux wil vooral Belg zijn op het Songfestival
Foto: GOEDEFROIT MUSIC

Een dag na de finale van Eurosong 2014 weet winnaar Axel Hirsoux nog steeds niet goed wat hem precies overkomt. De Waal met engelachtige stem mag ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Denemarken, maar heeft wel een probleempje. ‘Ik heb nog nooit gevlogen’, bekende hij maandagochtend op de radiozender MNM.

Het is de eerste keer dat Vlaanderen een Waal naar het Songfestival stuurt, maar dat houdt Axel Hirsoux niet tegen. ‘Ik ben vooral een Belg. Ik zal mijn best doen om nog beter Nederlands te leren, want ik ben een perfectionist’, vertelde hij eerder al. Ook al was de uitslag zondagavond bijzonder duidelijk, toch vindt Axel dat hij nog veel werk voor de boeg heeft. ‘Ik ga nu veel werken (aan zijn nummer, red.) , veel slapen en veel slaatjes eten. Ik ga mijn werkgever eens aanspreken, want ik wil ons land niet teleurstellen’, klonk het in een interview met Het Laatste Nieuws.

De sympathieke Waal is wel bijzonder blij dat Vlaanderen niet naar zijn uiterlijk en wel naar zijn stem heeft gekeken. ‘Ik ben dik, maar ik heb geen enkel probleem met mijn fysiek. Ik ben blij dat zowel de jury als het publiek enkel voor het liedje hebben gekozen. Want daar gaat het om.’ Eerder waagde Hirsoux al zijn kans bij onder meer Star Academy of The Voice Belgique, steeds zonder succes. Daarom doet de overwinning ook extra deugd.

Nog één klein probleempje

Op zes mei treedt Axel dan aan in de eerste halve finale in het Deense Kopenhagen. Nog dezelfde avond weten we of hij ook in de finale op tien mei mag zingen en of België een kans maakt op de eindoverwinning. Al is er misschien nog één klein probleempje. ‘Ik heb nog nooit gevlogen’, bekende Hirsoux maandagochtend aan Peter Van de Veire, naast radiopresentator ook presentator van Eurosong. ‘Maar met een valiumke zal het wel gaan’, grapte hij.