Manchester City heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in de achtste finales van de Champions League. 'The Citizens' verloren na de heenwedstrijd (0-2) ook de terugwedstrijd van FC Barcelona. In Camp Nou werd het 2-1 na een zinderende pot voetbal. Lionel Messi scoorde zijn 67ste Champions League doelpunt voor Barcelona, een record. Exit Vincent Kompany, die een sterke partij speelde en in de slotfase nog de 1-1 maakte voor Manchester City.

Aanvoerder Vincent Kompany geloofde vooraf in een mirakel en zijn droom bleef 67 minuten overeind in Camp Nou. Na een mislukte tussenkomst van Lescott en een briljante actie van Messi spatte de hoop op een kwartfinale echter uit elkaar voor de Rode Duivel. 

Dat het na 66 minuten nog steeds 0-0 stond, mocht gerust een klein wonder genoemd worden. Beide teams versierden voordien héél wat leuke kansen. De thuisploeg domineerde in de eerste helft. De Catalenen werden echter niet geholpen door scheidsrechter Stéphane Lannoy die een een strafschop niet floot en een doelpunt van Neymar onterecht afkeurde. Ondertussen hield Kompany Lionel Messi nog van de 1-0 (bekijk de beelden hier). De beste kans voor de pauze was op het einde voor Manchester City. Silva legde de bal met de hak panklaar voor Nasri, maar de Fransman knalde op Valdes. 

De tweede helft begon nog spectaculairder dan dat de eerste geëindigd was. Amper vijf minuten na de rust schoot Messi tegen de paal. Een minuutje later hield Valdes met een wereldsave invaller Dzeko van de 0-1. Het bleek een cruciale redding want in de 67ste minuut was daar dan Lionel Messi. De Argentijn profiteerde van mistasten van Lescott om Barcelona naar de kwartfinale te trappen. Het 67ste doelpunt van Messi voor FCB: daarmee stoot hij Raul van de troon.

Even later mocht Manchester City zich bekocht voelen door scheidsrechter Lannoy. Die legde de bal niet op de stip na een duidelijke penaltyfout op Dzeko. Bovendien werd een terecht protesterende Pablo Zabaleta met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Manchester City met tien man en de match was definitief voorbij. In de 89ste minuut scoorde Vincent Kompany nog op een hoekschop, maar meer dan een eerredder was het niet. In blessuretijd bezorgde Alves Barcelona toch nog de overwinning. De Catalanen mogen met Bayern München, PSG en Atletico Madrid naar de kwartfinale.

Uitslagen
FC Barcelona (Spa) - Manchester City (Eng) 2-1 2-0
Paris Saint-Germain (Fra) - Leverkusen (Dui) 2-1 4-0

Dinsdag:
Atlético Madrid (Spa) - AC Milaan (Ita) 4-1 1-0
Bayern München (Dui) - Arsenal (Eng) 1-1 2-0

Volgende week:
Chelsea (Eng) - Galatasaray (Tur) 1-1
Real Madrid (Spa) - Schalke 04 (Dui) 6-1
Dortmund (Dui) - Zenit Sint-Petersburg (Rus) 4-2
Manchester United (Eng) - Olympiakos (Gri) 0-2
 

Hoogtepunten

8' Het Barça-publiek wil een strafschop nadat Lescott Messi in de zestien omverkegelde. Lannoy laat verder spelen.

12' Met enkele kwieke heupbewegingen baant Messi zich een weg door de City-defensie. Hart komt uit zijn doel, maar raakt de bal maar half. Kompany staat zijn doelman bij.

17' Na enkele gemeten passes duiken de Engelsen op in de zestien van Barcelona. Milner mikt naast, de lage voorzet was van Kolarov.

18' Doorsteekbal naar Alba, die Kompany en co volledig verrast. De linksback legt terug tot bij Neymar, die de bal in het lege doel tikt maar wordt afgevlagd. De assistent-scheidsrechter heeft het bij het verkeerde einde. Alba stond immers niet in buitenspelpositie, pech voor de Blaugrana

38' Bijna Neymar: De flankaanvaller profiteert nadat Kolarov uitglijdt. Hij wil Joe Hart verrassen in de korte hoek maar die duwt de bal in corner.

42' Wat een actie van Silva. Hij legt een hoge bal met de hiel terug tot bij Nasri. De Fransman knalt van dichtbij op Valdes. Dit soort kansen moet je benutten.

44' Messi draait Fernandinho en Kompany tureluurs. Hij passt naar Neymar. Hart komt uit zijn doel. Neymar schiet op doel, Fernandinho is op tijd teruggekeerd en werkt voor de doellijn de bal weg met het hoofd. 

51' Barcelona breekt snel uit na dom balverlies van Lescott. Messi knijpt naar binnen en heeft de verste hoek in het vizier. De bal strandt tegen de paal.

52' Na de grote kans voor Messi krijgt City een goede mogelijkheid om de score te openen. Kolarov met de voorzet, Dzeko kopt en dwingt Valdes tot een geweldige redding.

55' En daar zijn de bezoekers opnieuw. Kolarov blijft goede crosses versturen. Zabaleta schiet met zijn mindere linker net naast.

67' Lescott laat Messi even los. Fabregas met de pass, Lescott krijgt de bal niet onder controle, de Argentijn doet vervolgens wat hij al jaren doet bij Barcelona: scoren: 1-0.

78' Pique brengt Dzeko uit evenwicht net op het moment dat de Bosniër wil afdrukken. Penalty denk je dan, behalve als je scheidsrechter Lannoy bent.

78' Pablo Zabaleta van Manchester City krijgt een 2e keer geel en dus rood. De Argentijn briest en gaat verhaal halen na de niet gefloten penalty. Lannoy tolereert dat niet en stuurt Zabaleta van het veld.

89' Vincent Kompany scoort voor Manchester City. Onze landgenoot met de gelijkmaker! Dzeko verlengt een corner met het hoofd tot bij Kompany, die van dichtbij de gelijkmaker binnentikt. 
 

90+1' Maar lang kunnen de Citizens niet genieten van de gelijkmaker. Iniesta behoudt het overzicht en omspeelt Hart. Hij ziet Alves aanstormen en die jaagt de 2-1 tegen de touwen.

.