WK-duels tegen Rusland en Zuid-Korea zijn uitverkocht
Foto: Photonews
Vanmiddag ging een nieuwe ronde van de internationale online ticketverkoop voor het WK 2014 in Brazilië van start. En de voetbalfans doken massaal op de overgebleven tickets zo bleek. Maar liefst 203,330 van de 345.000 overgebleven tickets gingen op 5 uur tijd de deur uit. België - Rusland en België - Zuid-Korea zijn uitverkocht, voor België - Algerije zijn er momenteel nog zitjes vrij.

Bijna alle WK-tickets zijn ondertussen verkocht. Enkel voor een paar onpopulaire groepswedstrijden (zoals Bosnië - Iran of Griekenland - Ivoorkust) kan je nog een kaartje kopen. Ook de eerste groepswedstrijd van de Rode Duivels tegen Algerije (op 17 juni in Belo Horizonte)  is nog niet helemaal uitverkocht, al zal dit niet lang meer duren.

Wie nog naar België - Rusland (op 22 juni in Rio de Janeiro) en Zuid-Korea - België (op 26 juni in Sao Paulo) is er aan voor de moeite. Alle reguliere tickets zijn de deur uit. 

'Fans kunnen via de KBVB en haar supportersclubs voor geen enkele wedstrijd nog tickets bemachtigen', zegt Stefan Van Loock, woordvoerder van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). 'Wij hadden nog een klein aantal tickets over maar die zijn nu terug naar de FIFA en kunnen enkel nog via hun website besteld worden. Bij de KBVB zelf valt er voor de supporters niets meer te rapen.'

Vooral Brazilianen doken vandaag gretig op de overgebleven tickets. Van de 203,330 tickets die verkocht werden gingen er 143,085 naar het thuisland. Ook in de Verenigde Staten (16,059),  Australië (5,357), Colombia (4,574), en Argentinië (3,800) werd er flink geboden.