Tottenham-coach haalt opnieuw uit naar zijn spelers
Foto: AFP
Tottenham-manager Tim Sherwood heeft vandaag op de persconferentie voor Tottenham-Benfica (morgen) opnieuw uitgehaald naar zijn spelers. 'Ik ben een manager, geen babysitter', klonk het hard. Vorig weekend sprak hij al over een gebrek aan karakter en bleek later dat hij daar onder meer Jan Vertonghen mee bedoelde. Ook Chadli en Dembélé zijn regelmatige basisspelers bij Tottenham.

Tottenham verloor afgelopen weekend met 4-0 van Chelsea, nadat de defensie een aantal keer spectaculair in de fout was gegaan. 'Het kan gebeuren dat je voetballend overklast wordt door een elftal. Maar ik kan het niet aanvaarden wanneer mijn team ook op karakter en vechtlust wordt afgetroefd. Het was een capitulatie en ik wil het nooit meer zien gebeuren. Ik verlang van mijn spelers dezelfde attitude en spirit in de eerste als in de 95ste minuut. Minder zal ik niet tolereren. Dat weten mijn spelers nu. 100% beleving kost niets', aldus de Tottenham-trainer.

'Mijn openlijke kritiek is gerechtvaardigd', meent Sherwood. 'Ik zeg altijd wat ik denk, zo ben ik nu eenmaal. Een heleboel van mijn jongens spelen de komende weken voor hun toekomst bij Tottenham en ik denk dat ze dit nu beginnen te beseffen. Ik ga mijn elftal nog eens goed bestuderen en beslissen wie ik wil houden. Mijn spelers hebben vanaf vandaag tot het einde van het seizoen de kans om te bewijzen dat ze voor een geweldige club als Tottenham willen spelen, waarschuwt de coach. 

Vertonghen, Dembélé en Chadli weten dus wat er hen morgen te doen staat. Ze ontvangen in de 1/8ste finales van de Europa League Benfica Lissabon. 'Een stevige tegenstander', weet Sherwood. 'Ze komen uit de Champions League. Maar wij gaan alles geven om dit toernooi te winnen.'