Kobe Bryant zet vroegtijdig punt achter zijn seizoen
Foto: AP

Kobe Bryant, sterspeler bij de LA Lakers in de Amerikaanse NBA-competitie, moet een punt zetten achter zijn seizoen. Dat deelde zijn club woensdag mee. Bryant liep op 17 december een knieblessure op.

Na een grondig onderzoek bleek onlangs dat de knieblessure van Bryant nog steeds geen tekenen van herstel vertoonde. De 35-jarige basketballer maakte in december zijn wederoptreden na een zware achillespeesblessure die hem acht maanden van het terrein hield, maar hij lag al snel weer in de lappenmand.

‘Voor mij is dit natuurlijk een erg frustrerend en teleurstellend seizoen’, zei Bryant bij de bekendmaking van het slechte nieuws. ‘Maar toch wil ik de fans en de club bedanken voor alle steun die ik van hen krijg. Ik kijk nu al uit naar mijn terugkeer. Ik wil knallen in de voorbereiding op volgend seizoen.’

Bryant werkte zo alle geruchten over een mogelijk afscheid de wereld uit. De 16-voudige NBA-kampioen LA Lakers speelt momenteel zonder Bryant tussen de lijnen een bijzonder zwak seizoen. In de Western Conference staat de club met 22 zeges in 64 partijen tussen de zwakkere teams. De Lakers komen niet meer in aanmerking voor de play-offs.