Anonieme lasterbrief tegen weerman David Dehenauw

David Dehenauw, meteoroloog aan het KMI en weerman op onder andere VTM en de Franstalige zender RTL-TVI, wordt van verschillende zaken beschuldigd in een anonieme brief die was gericht aan staatssecretaris voor Wetenschappelijk onderzoek Philippe Courard en Philippe Mettens, voorzitter van het directiecomité van het Federaal Wetenschapsbeleid. Dehenauw heeft het tegen Belga over een 'gemakkelijke aanval' en een 'duidelijke daad van jaloezie'.

In de anonieme brief wordt Dehenauw beschuldigd van belangenconflicten door zijn werk bij het KMI en in de media. Ook zou Dehenauw gefraudeerd hebben met zijn toelagen. Philippe Courard vroeg al om een onderzoek.

'Ik heb de onderzoeker al ontmoet en ze hebben niets tegen mij gevonden', zei Dehenauw. 'Maar ik ben blij dat er een onderzoek komt, dat kan aantonen dat ik niets fout doe. Het is een daad van jaloezie. Het is bedroevend', aldus Dehenauw. Volgens Dehenauw kan de gespannen sfeer bij het KMI sinds de vermindering van de nachtpremies er iets mee te maken hebben.

Philippe Mettens betreurt het ook dat deze brief verscheen. 'Wanneer iemand het weer op televisie presenteert, schat dat eigenlijk het werk van alle werknemers binnen het Federaal wetenschapsbeleid naar waarde', aldus Mettens.