Bart Wellens mag opnieuw beginnen fietsen
Foto: BELGA

Bart Wellens mag opnieuw zijn fiets van stal halen. Dat maakte zijn team Telenet-Fidea woensdag op zijn website bekend. De veldrijder was sinds de Wereldbekermanche in Nommay van eind januari out met rugproblemen.

Woensdag onderging Wellens in het gezelschap van ploegdokter Peter T’Seyen enkele tests in het ziekenhuis van Geel, waarna het licht op groen werd gezet. ‘Ik mag de fietstrainingen hernemen, op voorwaarde dat ik het rustig doe’, aldus een opgeluchte Wellens. ‘Van mijn eerste rit moet je je niet veel voorstellen. Het zal allemaal beperkt blijven tot een uurtje losrijden, maar zelfs dat maakt me heel content.’

‘Ik wist vooraf dat het vanaf de eerste infiltratie in mijn rug zes tot acht weken zou duren vooraleer ik fysiek opnieuw zou kunnen beginnen opbouwen. We zijn nu bij het begin van de zevende week. Ik zit bijgevolg goed op schema. Geduldig zijn was niet eenvoudig.’

Toch is de voormalige wereldkampioen nog niet pijnvrij. ‘Mijn rug is nog steeds gevoelig, maar dat is onmogelijk te vergelijken met de beginperiode na het BK. Ik heb toen afgezien, maar dat is volledig achter de rug. Hoofdzaak is nu dat ik opnieuw kan fietsen. Ik mag meer en meer kilometers doen. Dat is hoognodig, want mijn conditie is helemaal weggezakt. Ik sta compleet op nul. Bovendien kwam ik een paar kilo’s bij’, besloot de 35-jarige Wellens.

Wellens werd afgelopen seizoen knap derde op het BK, voor het WK in het Nederlandse Hoogerheide werd hij niet geselecteerd.