Eén dag nadat de First Kiss-video viraal ging, verdedigen Melissa Cooker, de oprichtster van het modemerk Wren, en filmmaakster Tatia Pilieva zich tegen de kritiek.

De video ‘First Kiss’, waarin koppels elkaar op aandoenlijke wijze kussen, ging dinsdag ‘viraal’. Met meer dan 24 miljoen kijkers was het wellicht het meest bekeken filmpje van de voorbije dagen. En de reacties waren haast unaniem positief. Tot bleek dat het filmpje bedoeld was als reclamefilmpje voor het modewerk Wren.

In een interview met modemagazine Fashionista vertelt Melissa Cooker dat Wren elk seizoen een dergelijk filmpje lanceert. In het verleden werkte het label onder meer al samen met Gia Coppola, kleindochter van Francis Ford Coppola. ‘We willen opvallende filmpjes maken die op zichzelf staan en niet onmiddellijk doen denken aan een commercial,’ aldus Cooker.

Cooker en Tatia Pilieva zijn vrienden en wilden al langer iets samen doen. Voor ‘First Kiss’ spraken ze hun vrienden aan en daar bleken nogal wat professionele acteurs en modellen onder te zitten. Maar volgens Cooker werd er wel over gewaakt dat de kussende koppels elkaar niet kenden.

Volgens Pilieva werd niemand van de acteurs betaald voor het filmpje. Aan ABC News vertelde Pilieva ook dat een aantal koppels ook nadien contact hielden.