De Europese Voetbalbond (UEFA) heeft woensdag beslist disciplinaire stappen te ondernemen tegen Bayern München wegens een spandoek in de Allianz Arena die de Wereldvoetbalbond (FIFA) opriep om Kosovo als lid te aanvaarden.

De spandoek met daarop de boodschap ‘Say No to racism, Say Yes to Kosovo’ werd dinsdag getoond tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Arsenal (1-1). De boodschap was duidelijk te zien op televisie. Artikel 16 van het UEFA-reglement stelt dat politieke berichten niet toegelaten zijn in stadions en dat de thuis spelende club verantwoordelijk is voor fans die zich misdragen. De disciplinaire commissie van de UEFA zal deze zaak behandelen op 20 maart, aldus een woordvoerder.

Bayern riskeert bijkomende sancties wegens een tweede spandoek tijdens het CL-duel. Arsenal werd daarop op homofobe wijze omschreven als ‘Gay Gunners’. De tekst werd geïllustreerd met een karikatuur van Arsenals Duitse international Mesut Özil. De UEFA ontving van de organisatie Football Against Racism in Football (FARE) een rapport over deze spandoek.

Dankzij het 1-1 gelijkspel in de terugwedstrijd stootte Bayern, dat de heenmatch al met 0-2 had gewonnen, door naar de kwartfinales van de Champions League.