Een 52-jarige man uit Hasselt stond woensdag in de Hasseltse correctionele rechtbank terecht wegens slagen aan zijn ex-vriendin. Na de klappen viel hij in de zetel in slaap. Bij de man was de emmer overgelopen, omdat zijn vriendin hem het bloed onder de nagels vandaan haalde en hem ook al tweemaal met een mes had toegetakeld. De openbaar aanklager wil de man een laatste kans geven door voor hem een straf met uitstel te vragen.

Op 13 november 2012 schoot de Hasselaar uit zijn krammen. Zijn ex, die uit haar huis was gezet, was terug met hun zesjarig dochtertje bij hem komen aankloppen voor onderdak.

‘Opeens moest ik weer volgens haar regels leven. Ik mocht niet meer weg, mocht mijn vrienden niet meer zien. Ik nam haar terug in huis voor mijn kind. Ze had gezegd dat ze maar voor twee maanden opvang nodig had, maar uiteindelijk bleef ze achttien maanden bij mij thuis. Ik was het beu’, zei de Hasselaar woensdag in de rechtbank.

Toen de Hasseltse politie bij hem aankwam, troffen de agenten de vrouw met bebloed gezicht aan. Ze was helemaal overstuur. Hij lag dronken en slapend in een zetel, met een mes in zijn handen.

Zowel de man als zijn ex waren al veroordeeld voor slagen binnen hun relatie. De man had in het verleden probatie-opschorting gekregen, maar het verslag over het verloop ervan van de justitie-assistent zat niet in het dossier. De procureur zal het op 11 juni toevoegen en dan zal het vonnis volgen.