Een 25-jarige man uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert is woensdag door de Leuvense strafrechtbank tot twaalf maanden cel veroordeeld. De man had op 4 april 2013 met een vriend twee flessen tequila gedronken en was in slaap gevallen op de trein. Toen enkele beveiligingsagenten van Securail hem probeerden wakker te maken, kregen ze enkele slagen van de dronken twintiger. Hij probeerde in het station van Leuven nog de benen te nemen.

De twintiger lag in slaap op de trein tussen Ottignies en Leuven. Toen de treinbegeleidster merkte in welke staat de slapende reiziger zich bevond, haalde ze er twee veiligheidsagenten van Securail bij. Ze probeerden de twintiger tevergeefs wakker te krijgen. Toen ze opperden om de politie erbij te halen, sprong de man opeens recht en gaf hij enkele klappen aan beide veiligheidsagenten. Nadat de politie hem opsloot in een cel, probeerde hij de celdeur open te trappen, blijkt uit camerabeelden.

De beklaagde herinnerde zich na de feiten niets meer van het gebeuren en hij verscheen heel beteuterd op de zitting. Hij bood ook zijn verontschuldigingen aan. De rechter toonde weinig begrip. ‘Hij werd al drie keer veroordeeld, twee keer naar aanleiding van weerspannigheid en één keer voor het toedienen van opzettelijke slagen en verwondingen. Hij heeft, meestal onder invloed van alcohol, een ontvlambaar probleem. De gevorderde celstraf van twaalf maanden is terecht. Het erg laakbaar gedrag van beklaagde moet stoppen’, oordeelde de strafrechter.

De twintiger moet in totaal ongeveer 550 euro schadevergoeding betalen aan de twee agenten van Securail.