Belgische uitvinding voorkomt migraine
Foto: Shutterstock

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft dinsdag een Belgische uitvinding van het bedrijf Cephaly Technology goedgekeurd. Het gaat om een hoofdband die migraineaanvallen kan voorkomen bij mensen die niet tegen migrainemedicatie kunnen.

Het zogenaamde Cefaly-apparaat is eigenlijk een plastic hoofdband. Belangrijk hierbij is dat migrainelijders een deel van het accessoire op hun voorhoofd plaatsen. Dankzij een zelfklevende elektrode wordt de drielingzenuw, die vaak verantwoordelijk wordt geacht voor een aanval, gestimuleerd.

Wetenschappers vroegen aan 67 migrainelijders om de uitvinding te testen. Uit dat experiment blijkt dat de proefpersonen in een maand minder migraineaanvallen kregen dankzij de hoofdband. In een andere studie gaf 53 procent van de 2.313 proefpersonen aan tevreden te zijn over het toestel.

Mensen ouder dan achttien jaar zullen de hoofdband dagelijks twintig minuten mogen dragen. Het apparaat zal werken op batterijen en enkel verkrijgbaar zijn op voorschrift. Meer info: www.cefaly-technology.com