eten en (minder) drinken - Een bob-arrangement in sterrenrestaurants

‘Vijfmaal een bodempje wijn, alstublieft’

In Belgische toprestaurants kan de bob van dienst nu toch een beetje meegenieten: verschillende sterrenchefs voerden een bob-arrangement in. ‘Wij geven per gang een derde van een glas wijn’, luidt het bij Hertog Jan. ‘Daarmee kun je perfect rijden. We hebben dat zelf gecontroleerd door na zo’n menu in het zakje te blazen.’

Aangepaste wijnen drinken én tegelijk bob zijn? Tegenwoordig kan het, met een bob-arrangement.
Aangepaste wijnen drinken én tegelijk bob zijn? Tegenwoordig kan het, met een bob-arrangement. Olivier Middendorp/hh

De liefhebbers van uitgebreid tafelen kennen het probleem al te goed. Neem je een menu met aangepaste wijnen, dan krijg je al snel vier, vijf of zelfs zes glazen wijn voorgeschoteld. En dan moet er nog ...

Bovenstaand artikel verscheen in dS Avond.
Lees de integrale avondeditie.