Parijs-Nice lijkt dit jaar af te steven op een spannend slot. Tom-Jelte Slagter (Garmin) won de vierde etappe, in Belleville was hij net iets sneller dan Geraint Thomas (Sky) die de gele leiderstrui overneemt. De top tien staat echter bij elkaar op een zakdoek.

Nieuws, LIVE, kaarten en parcours op Sportwereld.be

Al snel trokken vier renners op avontuur: Agnoli (AST), Didier (TFR), Quemeneur (EUC) en Herrada (MOV). Zij zouden een ganse dag op kop rijden, tot ze op 18 kilometer van de streep werden ingelopen.

Na drie colletjes van derde categorie werd er spektakel verwacht op de Côte du Mont Brouilly, goed voor drie kilometer klimmen aan gemiddeld 8,4 procent maar met stukken tot 25%. De grote kanonnen bleven echter zitten. Uiteindelijk kon Tom-Jelte Slagter net voor de top wegrijden en hij kreeg Geraint Thomas mee in zijn zog. De twee hielden net stand voor een achtervolgend groepje. De 24-jarige Slagter was de beste in de spurt met twee. De Nederlander Wilko Kelderman (Belkin) werd op vijf seconden derde.

Thomas neemt de leiderstrui over van de Duitser John Degenkolb (Giant-Shimano), die dinsdag de derde rit had gewonnen. Degenkolb is nu tweede op 3 seconden, Slagter is derde op 4 seconden.

Morgen/donderdag staat de vijfde etappe op het programma, van Crèche-sur-Saône naar Rive-de-Gier (152,5 km). De 72e editie van de 'Koers naar de Zon' eindigt zondag.

Uitslag:

1. Tom-Jelte Slagter (Netherlands, GRS)
2. Geraint Thomas (Britain, SKY)
3. Wilco Kelderman (Netherlands, BEL)
4. Michael Matthews (Australia, OGE)
5. Zdenek Stybar (Czech Republic, OPQ)

Stand:

1. Geraint Thomas (SKY)
2. John Degenkolb (GIA) 3"
3. Tom-Jelte Slagter (OGE) 4"
4. Jose Joaquin Rojas (MOV) 8"
5. Samuel Dumoulin (AG2R) 12"