Clint.be moet artikel over advocate Griet Cnudde verwijderen
Foto: WAS

De Antwerpse rechtbank van eerste aanleg verplicht de website Clint.be om een artikel te verwijderen. Dat gebeurde via een uitzonderlijke spoedprocedure op eenzijdig verzoekschrift van advocate Griet Cnudde.

Griet Cnudde is de advocate die er in opdracht van buurtbewoners in slaagde om de Antwerpse Sinksenfoor van de gedempte Zuiderdokken weg te halen. Momenteel voert ze een procedure om Tomorrowland van het recreatiedomein De Schorre in Boom te laten verbannen.

Clint.be publiceerde vorige week een kritisch artikel over Cnudde. Volgens Clint maakte Cnudde er als verhuurster van een vakantiehuis in de Ardennen een gewoonte van om de huurwaarborg niet volledig)terug te betalen aan huurders wegens vermeende geluidsoverlast. Clint baseerde zich daarvoor op verschillende getuigenissen en ontdekte dat er in werkelijkheid nooit klachten over geluidsoverlast waren vastgesteld.

Volgens Think Media, de uitgever van Clint.be, maakte Cnudde vorige week al telefonisch bezwaar tegen het bewuste artikel en dreigde ze met verdere stappen als het artikel niet offline werd gehaald.

De Antwerpse rechtbank besliste vandaag op eenzijdig verzoekschrift van Cnudde om Clint.be een dwangbevel op te leggen om het artikel in kwestie offline te halen. De rechter legde de website een dwangsom op van 2.500 euro per uur.

Clint.be kan naar eigen zeggen niet anders dan aan dit bevel gehoor geven, maar Think Media benadrukt dat het bedrijf er zich niet bij neerlegt.